Vigtige begivenheder i 2019

Posted on Posted in Projekter

De sidste tre år har jeg været selvstændig. Konsulent er nok det der bedst beskriver hvad jeg laver, selvom jeg ikke helt føler titlen passer mig. Jeg har valgt de projekter til, som jeg synes var spændende og lærerige.

For at styre retningen skrev jeg i starten af 2019 en række udfordringerne eller key achievements ned som jeg håbende at kunne realisere i 2019. Målene blev delt ind i faglige mål, personlige mål og mål der havde med mit hjem og familie at gøre. Det har været meget bevidst, at målene både skulle være faglige og personlige for at få en ligevægt i mit fokus. Alt i alt var der 18 mål og selvom jeg langt fra nåede alle, er her et lille udpluk fra det forgange år.

 

Marts

Deltage i konferencen South By South West I Austin, Texas (SXSW)

Jeg havde fra flere hørt, at SXSW skulle være en spændende konference at deltage i og den havde stået på min todo liste i et par år. SXSW er en festival i Austin Texas med ca. 160.000 deltagere fordelt over tre hovedspor – interactive, music og film. Vi var på interactive track og fik bl.a. mulighed for at høre Elizabeth Warren, Bjarke Ingels, Magrethe Vestager og mange flere spændende talere om udfordringer og muligheder med digital teknologi. Derudover var det interessant at se hvor hele midtbyen blev omdannet til en stor festivalevent. En stor oplevelse og et event, det klart kan anbefales at tage til.

 

April

Aarhus Universitet – Digital Innovation Festival 2019 (DIF)

I april var det vores egen tur til at holde et større event. Jeg har rigtig gerne ville bringe industrien og forskere tættere sammen, da jeg har oplevet at mange arbejder på spændende problemstillinger begge steder, men at der er for lidt udveksling på tværs.

Det blev til jeg sammen med bl.a. Søren Poulsen var med til at starte et nyt event op kaldet Aarhus Universitets – Digital Innovation Festival, hvor vi samlede eksisterende events samt en række nye i en uge hvor vi havde fokus på at bringe folk sammen på tværs at studerende, industri og erhvervsliv. Vi havde bl.a. speakers som Henrik Wann Jensen, Christiane Vejlø, Christina Boutrup, Nicolaj Sonne og 35 andre eksperter inde og give oplæg. Missede du det i 2019 afholder vi det igen i maj i 2020.

https://www.digitalinnovationfestival.dk

 

Juni

Halvmaraton

Det længste jeg har løbet som motionsløb har været 12 km og i år var et af målene at prøve at løbe et halvmaraton. Det blev det til i juni til Aarhus Halvmaraton.

 

Maj-August

Byg et skur

Må erkende, at jeg bestemt ikke er håndværker men som udfordring til 2019 var et af målene at få bygget et større skur i baghaven. Med lidt hjælp lykkedes det at komme i mål og få suppleret det boglige med lidt praktisk håndværkererfaring.

 

August

Ny strategi for øget iværksætteri på Aarhus Universitet

Hen over foråret var jeg involveret i et hjertebarnsprojekt – nemlig at arbejde med hvordan vi skaber bedre rammer for iværksætteri og spin-out virksomheder fra studerende og forskere. Sammen med en gruppe forskere fra Aarhus Universitet var jeg med i en arbejdsgruppe, der fik lavet et nyt strategioplæg, der blev godkendt i august af universitetsledelsen. Hen over efteråret har jeg hjulpet til med at starte implementeringsprocessen op.

Blogpost om den nye strategi

 

November

Unleash i Shenzhen

I november deltog jeg i Unleash 2019 som ekspert indenfor IT og sundhed. Unleash er et koncept, hvor man samler 1000 unge under 35 fra hele kloden til at arbejde en uge med FN’s verdensmål i tværnationale grupper. Jeg var med som ekspert og mentor, der skulle vejlede og give feedback på de forskellige teams ideer primært indenfor verdensmål 3 Sundhed og trivsel, men gav også input til mål 9 – Industri, Innovation og Infrastruktur og mål 4 Kvalitetsuddannelse.

Derudover var det inspirerende og lidt skræmmende at se den fart byen Shenzhen havde på i forhold til innovation. F.eks. havde de næsten udelukkende el-busser, el-taxaer og el-scottere i en by på 13 millioner – alle leveret af lokale bilfabrikanter (primært BYOD). Vi havde også lejlighed til at besøge en af verdens førende hardware acceleratorer for startup kaldet HAX.

 

Andre begivenheder i 2019

Ud over de nævnte hovedøjeblikke bød 2019 også på:

  • Opstart og konceptudvikling i sundhedsudviklingsprojektet Health360
  • Vækstet Kite Invent (over 300 %)
  • To undervisningsforløb i iværksætteri på Aarhus Universitet
  • Tid sammen med min kone og to drenge, et par gode ferie med familien og renovering af vores overetage
  • Og input i form af en lang række bøger og lydbøger bl.a. The Achievement Habit af Bernard Roth, Lost and Founder af Rand Fishkin, Upheaval af Jared Diamond, Gravitas af Caroline Goyder, Hooked: How to Build Habit-Forming Products af Nir Eyal, Ryan Hoover, Bad Blood af John Carreyrou, The Coddling of the American Mind af Jonathan Haidt, Greg Lukianoff, Thinking in Bets af Annie Duke, Life 3.0 af Max Tegmark, The ONE Thing af Gary Keller, Jay Papasan, Algorithms to Live By af Brian Christian, Tom Griffiths, This Is Marketing af Seth Godin, Influence af Robert B. Cialdini og Misbehaving af Richard Thaler

Hvad jeg ikke nåede i 2019

Selvom 2019 var fyldt af spændende begivenheder pegede de i mange retninger og sidder stadigvæk lidt og savner en lidt klare linje for de ting jeg prioriterer – måske et mål for 2020. Derudover er der stadigvæk en del mål fra 2019 listen jeg ikke nåede herunder en række mål om personlig uddannelse, udlevelse af iværksætterønsker, bøger jeg godt gad skrive og meget mere og som kommer videre til 2020 sammen med forhåbentlig en række nye spændende mål.

Er også altid interesseret i at deltage i spændende projekter, der gør en forskel enten ved at holde foredrag, rådgive eller som konsulent. 

Du kan følge med i hvad 2020 bringer på LinkedIn eller her på Kiteinvent.com.