Fremtidens psykiatri

Posted on Posted in Psykiatri, Trends

Psykiske lidelser er et kæmpestort samfundsmæssigt problem men ofte et område der får mindre opmærksomhed en mange af de somatiske sygdomme. Folk med psykiske lidelser dør i gennemsnit 20 år før resten af befolkningen og depression er en af de største årsager til handicap i verdenen.

 

Eksempler på teknologiske muligheder i psykiatrien

Arshya Vahabzadeh arbejder bl.a. på Harvard Medical School med teknologiudvikling indenfor psykiatrien og jeg var så heldig at høre ham fortælle om teknologi indenfor psykiatrien i både 2015 og 2016. Begge præsentationer ligger online og giver et indblik i hvordan en række teknologier kan hjælpe diagnosticere og behandle psykiske lidelser.

 

 

The 2016 præsentation

 

Monsenso – et dansk firma der arbejder med mobile monitorering i psykiatrien

Monsenso er et dansk firma, der arbejder med at udvikle mobile applikationer til at monitorere og hjælpe patienter med en række psykiske lidelser. Region Sjælland har lavet denne video, hvor personale og patienter fortæller om fordelene med at anvende mobil monitorering.

Kite Invent har investeret i og samarbejde med Monsenso for at støtte deres arbejde.

 

Kontakt Kite Invent

Hos Kite Invent er altid interesseret i at høre om andre gode eksempler på brug af innovativ teknologi i psykiatrien eller samarbejde om innovative projekter (kontakt os).

Det oprindelig indlæg er i modificeret form publiceret på LinkedIn på engelsk.